Вопросы-ответы Интервью Все записи

1

RA3QAR Bakss, пользователь 1ua
Bakss RA3QAR
Тема: Громадян Росії позбавляють майбутнього
Лоліта Царія
Об'єднаний цивільний фронт, лідер, Росія

                           Громадян Росії позбавляють майбутнього


15 квітня розгляд у Державній Думі у другому читанні законопроекту, згідно з яким стратегічно важливі для держави  кошти Резервного Фонду і Фонду національного добробуту будуть передані в розпорядження закритої комерційної  структури ВАТ «Росфинагенство». За приблизними підрахунками передана сума вже зараз становить близько 680  мільярдів доларів! У найближчій перспективі в управління Росфинагенства планується передати ще і Пенсійний фонд і  державний борг Росії.
Проблема в тому, що суспільство не інформоване про плановану владою афери і про вже створеної під цю аферу  комерційній структурі.
Між тим, передача управління фінансовими ресурсами країни приватної комерційної структури ВАТ «Росфинагентство»  - це наступний етап, продовження грабіжницької приватизації 90-х років.
У свій час створення таких структур, як пенсійний і резервний фонд піддавалася критиці опозицією і розглядалася як  проміжний етап виведення фінансових ресурсів країни з-під суспільного і державного контролю.
Сьогодні ми спостерігаємо завершальний етап цього процесу - створення чергового легального механізму подальшого  пограбування народу. Все це наслідок і продовженням розпочатої в 90-е роки несправедливою, злочинної  приватизації, в результаті якої працю декількох поколінь, праця мільйонів людей, сировинні ресурси країни, стратегічні  галузі промисловості були присвоєні купкою авантюристів.
Підсумком цієї приватизації стало створення антинародного номенклатурно-олігархічного режиму, який остаточно  сформувався при Путіні. Тому важливо розуміти, що демонтаж путінського режиму, за який виступає позасистемна  опозиція, неможливий без перегляду підсумків приватизації, без ліквідації економічної основи цього режиму. Я  вважаю, що цей перегляд можливий вже після зміни влади шляхом створення законних механізмів строго на  правових підставах. Впевнена, що через суди можна буде довести незаконність присвоєння гігантських матеріальних  ресурсів країни.
Існує неправильне розуміння деякими людьми перегляду підсумків приватизації, яке посилено підживлюється самою  владою.
Важливо, щоб люди розуміли, що мова не йде про експропріацію, скасування інституту приватної власності, мова йде  про незаконно привласнених стратегічних, що належать до всього народу, ресурси країни.
На базі присвоєної загальнонародної власності тримається політична надбудова сьогоднішньої системи, що  сформувалася шляхом зрощування бюрократичного апарату, олігархії, спецслужб і мафії. Саме ця система призвела  до жорсткого придушення політичного життя, відвертого упослідження громадянських свобод, безкарного свавіллю  силовиків і чиновників. За час правління Путіна повністю дискредитована судова система, зверху до низу  корумпована законодавча і виконавча влада. Тому в рамках сформувалася номенклатурно-олігархічної системи  неможливо рішення таких глобальних питань, як перегляд підсумків приватизації. У рамках цієї системи можлива лише  передача вкраденої народної власності від одного олігарха до іншої, тобто переділ власності усередині системи, по  суті нічого не міняє.
Сьогодні перед цивільним суспільством стоїть завдання привселюдно заявити влади свій протест проти небаченої  афери - ВАТ «Росфинагентство». Важливо пояснити людям суть прийнятого законопроекту, неприйнятність передачі  народних грошей в руки приватної контори, непідконтрольної законодавчим і громадським органам, яка 1) може  приховувати інформацію під приводом комерційної таємниці, 2) у будь-який момент збанкрутувати, 3) несе значно  меншу відповідальність за свої дії перед громадянами, ніж держава.

16 апреля 2013


1




  Закрыть  
  Закрыть